Vanaf Outlook 2013
Voor Outlook 2013 en jonger hoef je niet perse de Outlook connector meer te gebruiken. Je kunt een Kerio account dan toevoegen als EAS account.

Lees hier hoe dat moet.


Outlook 2010 en ouder

Dit artikel vormt een handleiding bij de installatie van de Kerio Connector. Aangezien er behoorlijk wat mogelijkheden zijn binnen Outlook voor de installatie, meldingen e.d. zal er soms iets gebeuren dat afwijkt van deze handleiding. Wij zouden graag zien dat u dit ons laat weten middels de contact pagina.

Go to >>    | installatie connector | profiel instellen | mappen delen |

 

Installatie connector

Begin met het dowloaden van de connector. Doe dit door naar uw Kerio Connect webmail te gaan en te klikken op de link "integratie met Windows" net onder het inlogscherm.

installatie_4024

 

Kies daarna voor "Kerio Outlook Connector downloaden"

installatie_4126

 

Kies voor opslaan of uitvoeren.

Sla de HTTPS kerio Outlook connector op

 

De download zal starten.

Downloaden

 

Nadat de sownload voltooid is kiest u voor "uitvoeren".

installatie_4303

 

Kies uw taal.

installatie_4330

 

De installatie zal beginnen. Het is een next next next (oftewel volgende volgende volgende in het Nederlands) installatie. Kies Volgende.

installatie_4350

 

Kies volgende bij dit welkomscherm.

installatie_4350

 

Kies installeren waarna het onderstaande scherm verschijnt.

installatie_4457

 

De installatie van de connector is voltooid. Nu moet het account ingesteld worden in Outlook. Ga hiervoor naar het configuratie scherm in Windows. Kies e-mail (Hier kunt u de e-mailinstellingen aanpassen van Outlook).

 

Profiel instellen

Wanneer u een profiel heeft ziet u het onderstaande scherm. Klik op e-mail accounts en kies voor het aanmaken van een nieuw account wanneer u het account wilt plaatsen in een bestaand profiel. Aanbevolen wordt om een nieuw profiel aan te maken. Klik in dat geval op Profielen weergeven.

 installatie_4606

 

Wanneer u nog geen profiel heeft zal de profiel wizzard verschijnen. Geef de naam van een profiel in, klik op volgende en geef aan dat u handmatig een servertype wilt selecteren. Klik vervolgens op volgende.

 

Juiste server kiezen

 

 

Kies ervoor om een nieuw account aan te maken. Selecteer Overige en Kerio Connect (KOC Offline Edition)

installatie_4700

 

Het onderstaande scherm opend. Vul bij de servernaam mail.https-ict.nl (of iets anders wanneer uw gegevens afwijken). Selecteer "Handmatige verificatie". Vul uw inlognaam en wachtwoord in zoals die door ons verstrekt zijn. Klik op Gegevens ophalen.

installatie_173139

 

Wanneer de gegevens ingevuld worden zijn de instellingen correct. Zo niet, dan verschijnt de onderstaande foutmelding (of iets wat erop lijkt). In de foutmelding staat wat er niet goed gaat. Kijk of u dit kunt corrigeren.)

installatie_173256

 

Mappen delen

Wanneer u toegang wilt hebben tot gedeelde mappen van andere gebruikers, klikt u dan op "Overige postbussen". Hier kunt u aangeven van welke gebruiker u de mappen wilt kunnen zien.

installatie_173343

Een uitgebreide uitleg over het delen van mappen in Outlook in combinatie met Hosted Kerio Conenct van HTTPS vindt u hier.

Nadt u op "OK' Klikt is de installatie en configuratie van de connector voltooid. U kunt nu Outlook starten en gebruik maken van de HTTPS mail in Outlook.

installatie_173350

 

Na het starten van Outlook zal er, naast uw eigen e-mail, agenda taken en contacten een e-mail instaan met de onderstaande inhoud. De installatie is succesvol doorlopen.

 

eerste synchronisatie

In het systeemvak staat een extra ikoon. Dit ikoon geeft de status weer van de connector.

Connector in aktie

 

 Dankzij de connector krijg je de e-mail, agenda, contacten en taken die je op je mobiel en de webmail kunt benaderen ook in Outlook.

 

De Outlook connector vormt een onderdeel van de Hosted Kerio Connect dienst van HTTPS. Klik hier voor meer informatie daarover.

 

 

 

 

Kerio Operator in de cloud
Kerio Connect in de cloud
bestanden in de cloud
Partner
Live Help