Wanneer u op een e-mailadres klikt op een website, dan wordt er gevraagd met welk programma het "adres" afgehandeld moet worden. Vaak staan er programma's zoals Outlook, Macmail. Met de komst van de Kerio Connect Client zult u deze waarschijnlijk niet meer gebruiken.

In dit artikel wordt beschreven hoe u ervoor kunt zorgen dat, wanneer u op een dergelijke link klikt, de Kerio Connect Client gestart wordt.

Klanten die een mailserver hebben draaien bij Tuxis en Chrome, Firefox of Opera gebruiken kunnen hun browser automatisch instellen. Daarvoor moeten zij de volgende link bezoeken waarbij zij [hostnaam] vervangen voor het adres van hun server: https://[hostnaam]/set-mailto

Wanneer u een eigen server hebt draaien kunt u het script voor Chrome, Firefox en Opera downloaden van Github

Safari ondersteunt het niet maar er is een workaround. Neem de volgende stappen:
  • Download het script van de Google servers met safari: https://sites.google.com/site/mailtoextension/mailto.safariextz
  • Als het goed is opent er een scherm waar u webmailproviders kunt kiezen met onderaan een linkje: Andere url (ziet u dit niet, ga dan naar voorkeuren > Extenties > mailto en vink "Options" aan)
  • Als url vult u het volgende in: https://[servernaam]/webmail/index2.html#window/mail/compose/compose:{to} (vervang [servernaam] voor de hostnaam van uw mailserver)

In Internet Explorer is dit niet mogelijk.
Kerio Operator in de cloud
Kerio Connect in de cloud
bestanden in de cloud
Partner
Live Help